Leiph – en introduktion

Så här i valtider så kan det ju tänkas att några nya läsare hittar till min webbplats, för att “kolla den där Leiph”. Denna artikel är ett försök till introduktion, för att ge en snabb-bild av mig som politiker. Observera “försök”. Om det är någonstans som man är hemmablind, så är det väl om sig själv.

Först som sist: Jag är fritidspolitiker. Min huvudsakliga syssla är att vara inköpschef inom den tillverkande industrin. Jag började med politiken i vuxen ålder, någon gång efter det jag fyllt 40. Något litet om mig som privatperson kan man finna *här*.

Min politiska linje gå i korthet ut på att politiker ska besluta om mål och medel, men inte mer. Politiker ska inte pilla i detaljer eller leka företagsledare. Jag säger att Sverige måste avsocialiseras.

  • Här *klick* hittar du mina grundteser. Lite teoretiskt kanske, men det visar var jag har mina grundvärderingar.
  • Här *klick* hittar du mer konkreta förslag på hur man ska kunna minska det politiska området, utan att rasera välfärdssystemen. De flesta av dessa förslag är frågor som ligger utanför landstinget (där jag sitter idag, och gärna fortsätter). Dessa frågor driver jag inom Folkpartiet, för att andra folkpartister ska driva min linje.
  • Här *klick* hittar du en kort webb-artikel som ganska väl belyser min inställning till EU, frihandel och vad vi vanliga människor skulle kunna göra för dem i mellanöstern.

Det är till landstinget jag kandiderar, och det är sjukvården som intresserar och oroar mig. Det är viktigt att sjukvården fungerar så bra som det bara är möjligt, för när man väl ligger på britsen så är man inte så kaxig. Dessutom så ska inte plånbokens storlek få avgöra vilken kvalitet på vården man får.

Sjukvården är det område som är mest genompolitiserat. Och som alla vet: Politiskt styrda organisationer är inte de mest effektiva: Landstingets läkare lägger bara 30% av sin tid på patienter. Det är inget de själva valt, det är ett resultat av politiska beslut.

Därför engagerar jag mig i Landstinget. Det behövs politiker som faktiskt arbetar för att minska sjukvårdens politiska överrock.

  • Här *klick* hittar du ett stort antal artiklar som rör sjukvården och landstingen.

I valtider så får jag många frågor, både om min politik och partiets. Ofta så är de frågorna intressanta för många fler än bara frågeställaren. Om du har en sådan fråga, så ställ den gärna på mitt kommentarsforum .

Läs även gärna andras bloggar: på sidan 2 så återfinns några av de som jag har funnit läsvärda. Läsvärda av olika skäl, en del kommer från sidor som jag ofta känner stor samhörighet med, några andra kommer från “motståndarlaget”.

På återséende.

/Leiph