FRA: (m) fuskar bort återremissen

Av uppgifter i media (t.ex. Aktuellt 21 och www.politikerbloggen.se) framgår att återremissen innebär att försvarsutskottet får ett nytt förslag imorgon och att förslaget röstas igenom före sommaren, dvs under eller i precis anslutning till midsommar.

På samma tema (från SvT text)

Rolf Gunnarsson (m), vice ordförande i riksdagens försvarsutskott, räknar med att riksdagens behandling av den omstridda FRA-lagen kommer att bordläggas varpå ärendet hänskjuts till försvarsutskottet.

Utskottet har planerat för att återuppta frågan vid kl 13.30 på onsdagen, enligt Gunnarsson. Därpå följer justeringsarbetet, som han hoppas ska bli klart samma dag.

-Vi hoppas på att kunna lämna över propositionen till riksdagen i morgon eftermiddag eller kväll igen. Går det riktigt dåligt kan vi få ta torsdagen i anspråk också, säger han till TT.

FP-riksdagsledamöter:

Det vore verkligen att fuska bort den chans till sansad genomlysning och debatt som en återremittering ger. Om nästa omröstning dessutom förläggs till en period när de flesta är på väg till sitt midsommarfirande, så kan man verkligen tala om att ‘kuppa igenom’ ett lagförslag.

Jag påminner om vad fp-Stockholm, fp-Kalmar med flera begärt. Låt detta förslag diskuteras igenom – på riktigt – innan beslut tas. Och då räcker det inte med att diskutera inom riksdagsgruppen. Ni drar skam och löje över hela parlamentarismen om behandlingen sker på angivet sätt.
Skärp er!

__________________________

Andra bloggar om: , , , ,

3 reaktioner på ”FRA: (m) fuskar bort återremissen

Kommentarer inaktiverade.