En valarbetares noteringar – söndag 27 augusti

Det är på torget man finner fotfolket, sade de i Aktuellt om oss valarbetare. Så sant. Efter en dag i valstugan så är man rätt trött i fötterna, ett stenlagt torg är inte det mest ergonomiska underlaget.

Men kul är det. Är man (som jag) road av att diskutera, inte predika, så är valstugearbetet rena lisan. Alla frågar om allt, och vi som står i stugan förväntas kunna svara på allt. Första veckans mer oväntade frågor rörde dödsstraff, våldtagna kvinnliga interner och icke-fungerande patientföreningar. Mer väntat var frågor om varför Reinfeldt har sagt si eller så [Det ska du veta, han är ju din statminister!], vad kd har för syn på X eller varför centerpartiet inte finns i Stockholm.

Veckans stolle var nog han som påstod att “blocket” styrde allt. Jag förstod inte vad han menade (vänster/högerblocket eller blocket.se), varpå han slängde sig upp på sin cykel, cyklade runt på torget och skrek att vi alla var landsförrädare med en mäktig tordönstämma.

Jag fotvandrar i kvarteren också, lägger personvalsmaterial i brevlådorna. Mest smickrande var de lyckliga ropen från en av de sista lägenheterna “Ja, hurra! Folkpartiet är här.”

Men det finns över 20.000 hushåll i Hässelby, så nog är det fotarbete för fotfolket som gäller. Jag kommer att ha kanonkondis efter det här valet.