En valarbetares noteringar – måndag 18 september

Sagt mellan en s-valarbetare och en fp-valarbetare: (s): Vi förlorade visst båda. (fp): Visst, du förlorade, och jag förlorade, men mitt lag vann! ..och så skrattade båda.

Nu är valrörelsen helt över, åtminstone för oss i Hässelby/Vällingby. För kalenderbitaren så finns vårt lokala valresultat som Excelfil här.

Vi var några farbröder som städade upp i valstugan och körde överblivet material till sopstationen i Lövsta. Det var en dj-a massa papper, två bilar fylldes två gånger.

Men nu är stugan tom, och kan övertas av någon lycklig köpare. Alla stugor från alla partier säljs efter valrörelsen, i befintligt skick. Vår stuga kostade nu ca 8.500 kr – “på rot”. Det lär bli lite pyssligt för den som köpte stugorna från Vällingby torg – lastbilar får ännu inte köras på det nylagda torget. Gatstenarna måste sätta sig först. Alla partierna hade löst det genom att köra dit sina stugor i moduler, och montera dem på plats. Jag lider (men bara lite) med den som ska släpa i väg med stugorna, och bara får använda handkraft.

Många har redan kommenterat valnatten, och visst – det var spännande. Särskilt när tv-kommentatorerna började stamma om att deras vallokalsundersökning kanske inte stämde. Lägesbeskrivning då: Fotsvett, armsvett och svårt att sitta still.

Men valdagen var inte så dum den heller. Soligt och varmt, åtminstone fram till sju-tiden. Vid den skola där jag stod, stod också en heroisk vänterpartist. Han kom vid åttatiden och placerade/kontrollerade sina valsedlar, och stod sedan på pass till solnedgången, förutom en kort lunchpaus.

Gulligaste valsedeln var nog den som kom från “Bondiska republikanska partiet – Bondesrepublikans, BR-Partiet (BRP)”. Det enda jag funnit på nätet om dem är ett klipp från Gotlandska.se

Partiet kallar sig Bondiska Republikanska partiet och är hemmahörande på Stora Essingen i Stockholm … Vad partiet har för syfte med sitt program framgår inte, inte mer än att det befinner sig i mobiliseringsläge Lützen