Intervjuad i P4 Gotland om skolpolitik

Jag intervjuades av P4 Gotland om situationen för högstadierna på norra Gotland.

I korthet: Det fattas lärare (se bilden) Ämnesbehörighet för åk 7–9 personal som undervisar på norra Gotlands högstadier HT-23, och det tycks omöjligt att rekrytera nya. Förvaltningens utredning pekade mot att de båda små högstadierna bör slås samman för att något förbättra situationen.

I nämnden har vi diskuterat detta flera gånger, och när majoriteten återigen inte orkade samla sig till beslut gjorde jag en protokollsanteckning. Den lästes av radion som därefter bjöd in mig.

På morgonen intervjuades jag (ca 8:15).

Det blev senare till ett redigerat inslag till nyhetssändningar.

2 reaktioner på ”Intervjuad i P4 Gotland om skolpolitik

  1. Mats Linder kommenterar den 29 februari 2024 i Gotlands Allehanda intervjun:

    “Skolpolitikern Leiph Berggren (L) är, när han intervjuas av P4 Gotland, åtminstone befriande klar med att det är kvaliteten på elevernas utbildning som måste vara allra mest prioriterat.– I det här fallet är barnens förutsättningar viktigare än hembygdens förutsättningar.”

  2. Erik Fransson kommenterade den 8 mars 2024 på Gotlands Folkblads ledarsida

    “Leiph Berggren (L) säger till P4 Gotland att den kritiserade utredning, som gjordes under det förra alliansstyret på ön, borde ha fullföljts. Han är tydlig med att elevernas utbildning självklart är viktigare än hembygden. ”Barnen måste få chansen till en riktig utbildning.”

    Det är svårt att inte hålla med Berggren, men vad han inte nämner är det fria skolvalets inverkan på det problem han nu vill lösa genom att slå ihop högstadierna i Fårösund och Slite. “

Kommentarer inaktiverade.