FRA: Är förslaget Reinfeldts baby?

Den bild som fp:s gruppledare Johan Persson gav i eftermiddagens Studio 1, att fp-gruppen hade diskuterat igenom förslaget och pressat fram förändringar och slutligen enats om dagens förslag som en kompromiss, stämmer inte helt med de uppgifter jag fått från några riksdagsledamöter (och som vet att jag bloggar om saken).

Fp:s samordnare inom alliansen lär ha presenterat ett färdigt förslag för gruppen (förra året), några ställde några trevande frågor men fick raskt veta att nu var det bestämt och färdigt.

Det lär vara Fredrik Reinfeldt personligen som pressar på inom regeringen.

– – – – –

Ett litet PS: När jag googlade efter Metros artikel om Reinfeldt, kom jag över en helt underbar liten påannons i tidningen TechWorld om en krönika av SvD:s Cordelia Edwardsson.

Cordelia Edvardson har i Svenska Dagbladet skrivit en rolig krönika om hur lätt det är att kringgå den typ av avlyssning som FRA säger sig vilja göra genom att använda kodord. Hon har länge varit tidningens korrespondent i Israel – som verkligen haft problem med terror – och förstår inte varför svenskarna så lättvindigt byter sin integritet mot ett i bästa fall rätt dåligt skydd mot ett terrorhot som än så länge är ytterst litet i Sverige.

________________________________

Andra bloggar om: , , , ,

________________________________