FRA: …men jag har rent mjöl i påsen…

Jag vaknade sent i denna fråga – det var ett inlägg från talarstolen under fp-mötet i förra veckan som lyfte mina fjäll från ögonen. Det kan nog vara fler som inte är fullt vakna än.

Det finns väldigt många som resonerar likt ‘detta berör inte mig, jag har rent mjöl i påsen’, ‘De får gärna lyssna på min telefon, så länge jag slipper bli sprängd av en massa bomber.’
Jag efterlyser enkla, tydliga argument som biter på det resonemanget, så att fler förstår vidden av FRA-förslaget.

Sublima resonemang med liknelser till östeuropa eller nazister fungerar inte. ‘Sådant samhälle får vi inte här.’ Att oskyldga kan drabbas av luddiga lagar fungerar bättre; de sk somaliensvenskarna som fick sin tillvaro förstörd pga att FN-EU-Sverige okritiskt accepterade USA:s slarvigt upprättade lista är ett fungerande resonemang, om än lite långt. Den lagen/praxis har ju också förbättrats numera.

Skicka tipsen *här*. Och följ debatten genom bloggar.se
______________________________________

Pingat på Intressant

Andra bloggar om: , , , ,

______________________________________